PRODUKTY DLA PRZEŻUWACZY

adiCoxSOL® RF

Chroń swoje stado przed kokcydiozą

Preparat adiCoxSOL® RF dla cieląt i małych przeżuwaczy jest skoncentrowanym zestawem składników naturalnych zawierających fitoncydy, które wspomagają działanie układu odpornościowego i pokarmowego zwierząt.

MPU w postaci płynnej

adiSalmoSOL® RF

Dla walczących z infekcjami bakteryjnymi

Preparat adiSalmoSOL® RF, przeznaczony dla cieląt, jałówek i małych przeżuwaczy, jest unikatowym zestawieniem płynnych wyciągów roślinnych, zawierających fitoaleksyny oraz kwasów organicznych i soli mineralnych. Dzięki zawartości flawonoidów, przyswajalnej krzemionki, chlorofilu, karotenoidów i goryczek, wspomaga czynności wydzielniczo-absorpcyjne

CZYTAJ WIĘCEJ

Preparat adiSalmoSOL® RF, przeznaczony dla cieląt, jałówek i małych przeżuwaczy, jest unikatowym zestawieniem płynnych wyciągów roślinnych, zawierających fitoaleksyny oraz kwasów organicznych i soli mineralnych. Dzięki zawartości flawonoidów, przyswajalnej krzemionki, chlorofilu, karotenoidów i goryczek, wspomaga czynności wydzielniczo-absorpcyjne układu pokarmowego. Chroni komórki nabłonka przewodu pokarmowego i układu oddechowego. Wspiera działanie układu immunologicznego.

MPU w postaci płynnej

ZWIŃ

adiHepaSOL® RF

Wprowadź wątrobę na najwyższe obroty

Preparat jest skoncentrowanym, płynnym zestawem wyciągów roślinnych, witamin, biopierwiastków i kwasów organicznych. Wymienione substancje kompleksowo wspomagają funkcjonowanie narządów miąższowych oraz przemiany tłuszczów, białek i cukrów.

MPU w postaci płynnej

Farmpak® SC

Wyjątkowe rozwiązanie na bazie żywych aktywnych drożdży

To mieszanka paszowa uzupełniająca dla przeżuwaczy na bazie wyselekcjonowanych aktywnych żywych drożdży Levucell® SC (Saccharomyces cerevisiae CNCM I-1077).

Farmpak® SC przeznaczony jest do stosowania u bydła mlecznego, mięsnego, cieląt oraz małych przeżuwaczy.

Farmpak® SC zapewnia poprawę efektywności żywienia i zdrowotności przeżuwaczy poprzez:

CZYTAJ WIĘCEJ

To mieszanka paszowa uzupełniająca dla przeżuwaczy na bazie wyselekcjonowanych aktywnych żywych drożdży Levucell® SC (Saccharomyces cerevisiae CNCM I-1077).

Farmpak® SC przeznaczony jest do stosowania u bydła mlecznego, mięsnego, cieląt oraz małych przeżuwaczy.

Farmpak® SC zapewnia poprawę efektywności żywienia i zdrowotności przeżuwaczy poprzez:

  • stabilizację pH żwacza i zmniejszenie ryzyka wystąpienia kwasicy
  • stymulowanie mikroorganizmów żwacza
  • stymulowanie aktywności enzymatycznej i celulolitycznej żwacza
  • poprawę i utrzymanie beztlenowego środowiska żwacza

ZWIŃ

Farmpak SC® MAX

Wyjątkowe rozwiązanie na bazie żywych aktywnych drożdży i oligosacharydów

Mieszanka paszowa uzupełniająca mineralna dla przeżuwaczy na bazie wyselekcjonowanych aktywnych żywych drożdży Levucell® SC (Saccharomyces cerevisiae CNCM I-1077) i naturalnych oligosacharydów, ß-glukanów, mannanów AGRIMOS® oraz SANGROVIT® Extra.

Farmpak® SC MAX przeznaczony jest do stosowania u bydła mlecznego, mięsnego oraz cieląt.

Farmpak® SC MA

CZYTAJ WIĘCEJ

Mieszanka paszowa uzupełniająca mineralna dla przeżuwaczy na bazie wyselekcjonowanych aktywnych żywych drożdży Levucell® SC (Saccharomyces cerevisiae CNCM I-1077) i naturalnych oligosacharydów, ß-glukanów, mannanów AGRIMOS® oraz SANGROVIT® Extra.

Farmpak® SC MAX przeznaczony jest do stosowania u bydła mlecznego, mięsnego oraz cieląt.

Farmpak® SC MAX zapewnia poprawę efektywności żywienia i zdrowotności przeżuwaczy poprzez:

  • wiązanie szkodliwych bakterii wiciowych i mikotoksyn (MOS i glinokrzemiany)
  • stymulację układu odpornościowego (ß-glukany i alkaloidy) oraz obniżenie komórek somatycznych w mleku (działanie przeciwzapalne)
  • biologiczne buforowanie płynu żwaczowego i zapobieganie kwasicy
  • stymulowanie bakterii do lepszego trawienia włókna z pasz i wyższego wykorzystania dawki pokarmowej
  • Redukcję tlenu dostającego się z paszą do żwacza
  • Ograniczenie występowania stresu cieplnego, poprawę apetytu oraz stymulację trawienia

ZWIŃ

Agrimos®

Najlepsze mannooligosacharydy drożdży

Agrimos® jest materiałem paszowym powstałym w procesie fermentacji i wzrostu drożdży należących do szczepu Saccharomyces cerevisiae, produkowanym przez firmę Lallemand. W skład produktu wchodzą mannano-oligosacharydy (MOS) i β-glukany wyekstrahowane ze ścian komórkowych drożdży poddanych uprzedniej autolizie w warunkach wysokiej temperatury i kontr

CZYTAJ WIĘCEJ

Agrimos® jest materiałem paszowym powstałym w procesie fermentacji i wzrostu drożdży należących do szczepu Saccharomyces cerevisiae, produkowanym przez firmę Lallemand. W skład produktu wchodzą mannano-oligosacharydy (MOS) i β-glukany wyekstrahowane ze ścian komórkowych drożdży poddanych uprzedniej autolizie w warunkach wysokiej temperatury i kontrolowanego pH. To najwyższa koncentracja β-glukanów i mannanów z uznanych produktów typu MOS.

Efekty działania Agrimos® u bydła:

  • ograniczenie rozwoju patogennych bakterii wiciowych w przewodzie pokarmowym (fimbrie bakterii łączą się z MOS zamiast z receptorami na powierzchni komórek nabłonka jelit)
  • faworyzowanie pozytywnej i właściwej mikroflory przewodu pokarmowego u zwierząt
  • stymulacja układu odpornościowego zwierząt (β-glukany)

ZWIŃ

Lalsil® CL HC

Przemyślane rozwiązania dla najlepszej ochrony kiszonek z mieszanek zbożowych

Mikrobiologiczny zakiszacz przeznaczony do szybkiego zakiszania zielonek bogatych w cukry o średniej zawartości 25 – 30% SM, gwarantujący wyższą wartość pokarmową dla wszystkich gatunków zwierząt.

Preparat zawiera dwa szczepy bakterii Lactobacillus plantarum CNCM MA18/5U i Pediococcus acidilactici CNCM MA18/5M, gwarantujące szybkie i skuteczne zaki

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiologiczny zakiszacz przeznaczony do szybkiego zakiszania zielonek bogatych w cukry o średniej zawartości 25 – 30% SM, gwarantujący wyższą wartość pokarmową dla wszystkich gatunków zwierząt.

Preparat zawiera dwa szczepy bakterii Lactobacillus plantarum CNCM MA18/5U i Pediococcus acidilactici CNCM MA18/5M, gwarantujące szybkie i skuteczne zakiszenie.

Gwarantowany skład:

  • Lactobacillus plantarum CNCM MA18/5U > 5,0 x 1010 CFU/g
  • Pediococcus acidilactici CNCM MA18/5M > 1,5 x 1010 CFU/g

Ilość ton zakiszanego materiału / saszetkę 50 g: 25 – 30 t

Lalsil® CL HC nie jest toksyczny i nie powoduje korozji oraz jest przyjazny dla środowiska. Produkt jest dopuszczony do stosowania w gospodarstwach ekologicznych (Rozporządzenie (EC) nr 889/2008).

ZWIŃ

Lalsil® DRY HC

Przemyślane rozwiązania dla najlepszej ochrony kiszonek z traw i lucerny

Mikrobiologiczno-enzymatyczny zakiszacz do lucerny, kiszonek z traw oraz kiszonek z całych zbóż (GPS).

Lalsil® DRY HC ułatwia fermentację, zapewnia stabilność tlenową oraz podwyższa wartość pokarmową wszystkich pasz objętościowych dla wszystkich gatunków zwierząt.

Preparat zawiera dwa szczepy bakterii Lactobacillus buchneri NCIMB 40788 i Pediococcu

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiologiczno-enzymatyczny zakiszacz do lucerny, kiszonek z traw oraz kiszonek z całych zbóż (GPS).

Lalsil® DRY HC ułatwia fermentację, zapewnia stabilność tlenową oraz podwyższa wartość pokarmową wszystkich pasz objętościowych dla wszystkich gatunków zwierząt.

Preparat zawiera dwa szczepy bakterii Lactobacillus buchneri NCIMB 40788 i Pediococcus acidilactici CNCM MA18/5M oraz enzymy, które gwarantują szybkie i skuteczne zakiszenie.

Gwarantowany skład:

  • Lactobacillus buchneri NCIMB 40788 > 7,5 x 1010 CFU/g
  • Pediococcus acidilactici CNCM MA18/5M > 5,0 x 1010 CFU/g

Ilość ton zakiszanego materiału / saszetkę 100 g: 50 – 75 t

Lalsil® DRY HC nie jest toksyczny i nie powoduje korozji oraz jest przyjazny dla środowiska. Produkt jest dopuszczony do stosowania w gospodarstwach ekologicznych (Rozporządzenie (EC) nr 889/2008).

Szczep bakterii Lactobacillus buchneri NCIMB 40788 jest opatentowany pod nr EP 0880 323.

ZWIŃ

Lalsil® FRESH HC

Przemyślane rozwiązania dla najlepszej ochrony kiszonek z kukurydzy

Mikrobiologiczny zakiszacz stworzony dla poprawy fermentacji i stabilności tlenowej kiszonek z kukurydzy oraz kiszonego ziarna kukurydzy, blokujący rozwój drożdży i pleśni, trwale utrzymując świeżość i smakowitość kiszonki.

Dodatkowym atutem Lalsil® FRESH HC jest produkcja glikolu propylenowego w kiszonce.

Preparat zawiera jeden szczep bakterii Lac

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiologiczny zakiszacz stworzony dla poprawy fermentacji i stabilności tlenowej kiszonek z kukurydzy oraz kiszonego ziarna kukurydzy, blokujący rozwój drożdży i pleśni, trwale utrzymując świeżość i smakowitość kiszonki.

Dodatkowym atutem Lalsil® FRESH HC jest produkcja glikolu propylenowego w kiszonce.

Preparat zawiera jeden szczep bakterii Lactobacillus buchneri NCIMB 40788, gwarantujący skuteczne zakiszenie.

Gwarantowany skład:

  • Lactobacillus buchneri NCIMB 40788 >3,0 x 1010 CFU/g

Ilość ton zakiszanego materiału / saszetkę 50 g: 50 – 150 t

Lalsil® FRESH HC nie jest toksyczny i nie powoduje korozji oraz jest przyjazny dla środowiska. Produkt jest dopuszczony do stosowania w gospodarstwach ekologicznych (Rozporządzenie (EC) nr 889/2008).

Szczep bakterii Lactobacillus buchneri NCIMB 40788 jest opatentowany pod nr EP 0880 323.

ZWIŃ

Język: