ENZYMY

Rovabio® Excel AP
Wszechstronny enzym
Rovabio® Excel AP jest sypkim skoncentrowanym produktem enzymatycznym, którego główne aktywności ksylanaza i β-glukanaza, otrzymywane są na drodze fermentacji z udziałem Talaromyces versatilis* (dawniej Penicillium funiculosum). Produkt ten hydrolizuje pentozany i β-glukany w surowcach roślinnych.
DZIAŁANIE:
- Poprawa wartości pokarmowej pasz zawier
CZYTAJ WIĘCEJ
Rovabio® Excel AP jest sypkim skoncentrowanym produktem enzymatycznym, którego główne aktywności ksylanaza i β-glukanaza, otrzymywane są na drodze fermentacji z udziałem Talaromyces versatilis* (dawniej Penicillium funiculosum). Produkt ten hydrolizuje pentozany i β-glukany w surowcach roślinnych.
DZIAŁANIE:
- Poprawa wartości pokarmowej pasz zawierających różne typy zbóż (pszenica, kukurydza, jęczmień, pszenżyto, żyto, owies itp.) oraz śruty nasion roślin oleistych (soja, słonecznik, rzepak itp.);
- Obniżenie lepkości treści pokarmowej w świetle jelita;
- Redukcja zawartości wolnego amoniaku w ściółce.
* Talaromyces versatilis i Penicillium funiculosum są to dwie różne nazwy tego samego drobnoustroju. Zmiana nazwy nastąpiła w związku z poprawą technologii identyfikacji mikroorganizmów (taksonomii).

Rovabio® Advance P
Jedyna na rynku FEEDAZA
Rovabio® Advance P jest sypkim skoncentrowanym produktem enzymatycznym, którego główne aktywności ksylanaza i β-glukanaza, otrzymywane są na drodze fermentacji z udziałem Talaromyces versatilis* (dawniej Penicillium funiculosum). Produkt ten hydrolizuje pentozany i β-glukany w surowcach roślinnych.
DZIAŁANIE:
- Poprawa wartości pokarmowej pasz zawie
CZYTAJ WIĘCEJ
Rovabio® Advance P jest sypkim skoncentrowanym produktem enzymatycznym, którego główne aktywności ksylanaza i β-glukanaza, otrzymywane są na drodze fermentacji z udziałem Talaromyces versatilis* (dawniej Penicillium funiculosum). Produkt ten hydrolizuje pentozany i β-glukany w surowcach roślinnych.
DZIAŁANIE:
- Poprawa wartości pokarmowej pasz zawierających różne typy zbóż (pszenica, kukurydza, jęczmień, pszenżyto, żyto, owies itp.) oraz śruty nasion roślin oleistych (soja, słonecznik, rzepak itp.);
- Obniżenie lepkości treści pokarmowej w świetle jelita;
- Redukcja zawartości wolnego amoniaku w ściółce.
* Talaromyces versatilis i Penicillium funiculosum są to dwie różne nazwy tego samego drobnoustroju. Zmiana nazwy nastąpiła w związku z poprawą technologii identyfikacji mikroorganizmów (taksonomii).

Rovabio® Advance L2
Jedyna na rynku FEEDAZA
Rovabio® Advance L2 jest płynnym skoncentrowanym produktem enzymatycznym, którego główne aktywności ksylanaza i β-glukanaza, otrzymywane są na drodze fermentacji z udziałem Talaromyces versatilis* (dawniej Penicillium funiculosum). Produkt ten hydrolizuje pentozany i β-glukany w surowcach roślinnych.
DZIAŁANIE:
- Poprawa wartości pokarmowej pasz zaw
CZYTAJ WIĘCEJ
Rovabio® Advance L2 jest płynnym skoncentrowanym produktem enzymatycznym, którego główne aktywności ksylanaza i β-glukanaza, otrzymywane są na drodze fermentacji z udziałem Talaromyces versatilis* (dawniej Penicillium funiculosum). Produkt ten hydrolizuje pentozany i β-glukany w surowcach roślinnych.
DZIAŁANIE:
- Poprawa wartości pokarmowej pasz zawierających różne typy zbóż (pszenica, kukurydza, jęczmień, pszenżyto, żyto, owies itp.) oraz śruty nasion roślin oleistych (soja, słonecznik, rzepak itp.);
- Obniżenie lepkości treści pokarmowej w świetle jelita;
- Redukcja zawartości wolnego amoniaku w ściółce.
* Talaromyces versatilis i Penicillium funiculosum są to dwie różne nazwy tego samego drobnoustroju. Zmiana nazwy nastąpiła w związku z poprawą technologii identyfikacji mikroorganizmów (taksonomii).

Rovabio® Excel LC2
Wszechstronny enzym
Rovabio® Excel LC2 jest płynnym produktem enzymatycznym, którego główne aktywności ksylanaza i ß-glukanaza, otrzymywane są na drodze fermentacji z udziałem Penicillium funiculosum.
Produkt ten hydrolizuje pentozany i ß-glukany w surowcach roślinnych.
DZIAŁANIE:
- Poprawa wartości pokarmowej pasz zawierających różne typy zbóż (pszenica, kukurydza, ję
CZYTAJ WIĘCEJ
Rovabio® Excel LC2 jest płynnym produktem enzymatycznym, którego główne aktywności ksylanaza i ß-glukanaza, otrzymywane są na drodze fermentacji z udziałem Penicillium funiculosum.
Produkt ten hydrolizuje pentozany i ß-glukany w surowcach roślinnych.
DZIAŁANIE:
- Poprawa wartości pokarmowej pasz zawierających różne typy zbóż (pszenica, kukurydza, jęczmień, pszenżyto, żyto, owies itp.) oraz śruty nasion roślin oleistych (soja, słonecznik, rzepak itp.);
- Obniżenie lepkości treści pokarmowej w świetle jelita;
- Redukcja zawartości wolnego amoniaku w ściółce.

Rovabio Advance PHY P
Nowa generacja FEEDAZY
Rovabio Advance PHY P to forma sypka, charakteryzująca się wysokim poziomem termostabilności, dzięki zastosowaniu innowacyjnej metody otoczkowania T-Flex, zapewniająca niezawodny, wysokowydajny produkt w procesach granulacji.
Rovabio Advance Phy – krok dalej w poprawie strawności paszy.
Tradycyjne pasze zawierają frakcje, których zwierzęta nie są
CZYTAJ WIĘCEJ
Rovabio Advance PHY P to forma sypka, charakteryzująca się wysokim poziomem termostabilności, dzięki zastosowaniu innowacyjnej metody otoczkowania T-Flex, zapewniająca niezawodny, wysokowydajny produkt w procesach granulacji.
Rovabio Advance Phy – krok dalej w poprawie strawności paszy.
Tradycyjne pasze zawierają frakcje, których zwierzęta nie są w stanie strawić: 20–25% materii organicznej zwykle nie jest dostępne dla metabolizmu zwierząt. Przez ponad 20 lat enzymy były stosowane w celu poprawy strawności paszy i umożliwiły stosowanie większej ilości surowców, aby pomóc producentom zwierząt w obniżeniu kosztów pasz i zwiększenie wyników produkcyjnych. Ale do tej pory jednoczesne stosowanie różnego rodzaju enzymów było częściowo skuteczne.
W celu zwiększenia strawności jeszcze większej ilości frakcji w surowcach, Adisseo zaprojektowało Rovabio® Advance PHY, nową generację fidazy.
Rovabio® Advance PHY to wieloenzymatyczny kompleks, zawierający min. optymalne poziomy Xylanazy, Beta-Glucanazy, Arabinofuranosidazy oraz Fitazy.
Synergiczne działanie wszystkich aktywności enzymatycznych znacznie poprawia ogólną strawność paszy, w tym podnosi energię metaboliczną, strawne aminokwasy, dostępny fosfor, wapń i sód.

Rovabio Advance PHY L2
Synergiczne działanie
Rovabio Advance PHY L2 to forma płynna, przeznaczona do natrysku na zimną granulkę, w sytuacjach gdy temperatura w procesie produkcji paszy przekracza 900C.
Rovabio Advance Phy – krok dalej w poprawie strawności paszy
Tradycyjne pasze zawierają frakcje, których zwierzęta nie są w stanie strawić: 20–25% materii organicznej zwykle nie jest dostępne
CZYTAJ WIĘCEJ
Rovabio Advance PHY L2 to forma płynna, przeznaczona do natrysku na zimną granulkę, w sytuacjach gdy temperatura w procesie produkcji paszy przekracza 900C.
Rovabio Advance Phy – krok dalej w poprawie strawności paszy
Tradycyjne pasze zawierają frakcje, których zwierzęta nie są w stanie strawić: 20–25% materii organicznej zwykle nie jest dostępne dla metabolizmu zwierząt. Przez ponad 20 lat enzymy były stosowane w celu poprawy strawności paszy i umożliwiły stosowanie większej ilości surowców, aby pomóc producentom zwierząt w obniżeniu kosztów pasz i zwiększenie wyników produkcyjnych. Ale do tej pory jednoczesne stosowanie różnego rodzaju enzymów było częściowo skuteczne.
W celu zwiększenia strawności jeszcze większej ilości frakcji w surowcach, Adisseo zaprojektowało Rovabio® Advance PHY, nową generację fidazy.
Rovabio® Advance PHY to wieloenzymatyczny kompleks, zawierający min. optymalne poziomy Xylanazy, Beta-Glucanazy, Arabinofuranosidazy oraz Fitazy.
Synergiczne działanie wszystkich aktywności enzymatycznych znacznie poprawia ogólną strawność paszy, w tym podnosi energię metaboliczną, strawne aminokwasy, dostępny fosfor, wapń i sód.